Ditt lokale bilverksted!

Hva betyr lydene fra bilen din?

Knirk, knirk, knirk … Er du bekymret for hva bilen prøver å fortelle deg? Mekonomen hjelper deg å tolke ulyder fra bilen – og lydene trenger ikke å koste skjorta.

Hva er de vanligste ulydene fra bil, Emre Herman (32), mekaniker, teknisk leder, EU-kontrollør, kundebehandler og alt-mulig-mann i Mekonomen? 

– Kniiirk er nok den vanligste. Neida, men lyder som stammer fra bremser og hjullager er de aller vanligste lydene. Stabilisatorstag, bærekule og eksos er også høyt på lista, sier Emre.

Dette er de vanligste feilene. Men hvordan høres feil på bremser og hjullager ut? 

– Hvis det er pipelyd så kan det være nedslitte klosser, eventuelt støv eller stein hvis lyden er veldig høy. Dette fikser vi gjerne med en såkalt bremseservice med puss og smøring. Og feil på hjullager har gjerne en svak romle- eller brommelyd som øker med hastigheten, forklarer mekanikeren.

Emre har skrudd, mekka og lyttet til biler og kunder i Mekonomen siden 2010. Han er dermed godt kvalifisert til jobben med å tolke billyder, også de som kommer fra mennesker.  

– Mange kunder forsøker å etterligne lyden fra bilen. Det er ikke alltid så lett, men jeg synes det er veldig moro å prøve å tolke kundene. Alle har sin egen måte å beskrive billyder på, humrer Emre. 

Hør lydene her!